El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Melmelada

 
 
Foto OBSAM
 
Conserves

La melmelada és una conserva de fruita cuita en sucre. La seva composició i preparació és diferent de la confitura. Tot i que la proporció de fruita i sucre varia en funció de l'tipus de melmelada, del punt de maduració de la fruita i altres factors, el punt de partida habitual és que sigui en proporció 1: 1 en pes. Quan la barreja aconsegueix els 105 ° C, l'àcid i la pectina de la fruita reaccionen amb el sucre fent que al refredar quedi sòlida la barreja. Perquè es formi la melmelada és important que la fruita contingui pectina. Algunes fruites que tenen pectina són: les pomes, els cítrics, i nombroses fruites de bosc, exceptuant les maduixes i les móres, per exemple. Per elaborar melmelada d'aquestes fruites la indústria afegeix pectina pura, però el mètode casolà consistia en afegir una altra fruita amb abundant pectina al dos per cent (pomes o suc de llimona, per exemple). A Espanya melmelada és un terme genèric per a aquestes conserves. Descripció: Viquipèdia. Fotos: Agroxerxa.
 
 
Producció ecològica