El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Tomàtic d'ensalada (Lycopersicon lycopersicum L)

Foto: Banc de Llavors de Varietats Locals de Menorca
 
Hortalissa

És un tomàtic gros, molt carnós, gustós, sucós, de carn suau i consistent. Color vermell–ataronjat. Tradicionalment s’empra en fresc o per conservar envasat. Té una productivitat alta i una molt bona valoració comercial a escala local. El fruit és gros o molt gros (pes d’un fruit d’entre 100 a 700 g), lleugerament aplanat, espatlles poc marcades de color verd viu i grogues a la maduresa (menys evidents) i un acostellat mig. És un tomàtic de terra seca. Es posa en solc poc treballat amb fems poc madurs. Es cull mig madur mig verd els mesos de juliol-agost. No s’acostuma a encanyar. Molt resistent a plagues i sensible a Tuta absoluta L. Aquest cultivar té com a característiques una mata de port intermedi-gros, tija forta i gruixuda i creixement indeterminat. Font: ESTUDI DE LES VARIETATS LOCALS DE TOMÀTIC DE MENORCA