Foto: Banc de Llavors de Varietats Locals de Menorca
HortalissaEl fruit de mida mitjana o petita, segons la varietat, és rodó i té un color més aviat rosat i un acostellat molt suau o absent. És carnós i farinós, però gustós, de carn suau. Tradicionalment s’utilitza per fregar pa i per a sofrit, és apte per a oliaigua. Es conserva penjat a la branca sempre ben airejat. Es penja en el mes d’agost i dura fins al març, és a dir, és un tomàtic de guardar. Té una molt bona valoració comercial.
La mata de port baix de tija forta i gruixuda, creixement indeterminat i una bona productivitat. És un tomàtic de terra seca, rústic i resistent. No s’empra encanyat. Es posa en solc poc treballat i amb fems poc madurs. Presenta bona resistència a fongs i a Tuta absoluta L. Es cull mig madur mig verd els mesos de juliol-agost.
Font: ESTUDI DE LES VARIETATS LOCALS DE TOMÀTIC DE MENORCA