El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Romaní (Rosmarinus officinalis)

 
 
 
 
Aromàtiques

El romaní és una de les plantes mediterrànies més conegudes per la tradició dels seus usos culinaris i medicinals. Les fulles són lineals, dures i amb l'anvers blanquinós perquè està cobert per pilositat. Les flors blaves amb dos llavis ben marcats són molt característiques. Pot florir tot l'any, però a la natura sol tenir una floració de tardor i una altra al principi de la primavera. Només cal olorar-la per reconèixer-la. Espècie de la regió mediterrània i del Caucas, que ha estat conreada des d’eres antigues arreu del món com a planta ornamental. El romaní és una de les plantes aromàtiques més valorades en cuina per la seva agradable olor i el sabor que aporta als aliments processats, tant carns com peixos i vegetals, sent un clàssic en alguns rostits al forn i guisats. S'utilitza tant fresc com sec. Descripció: Viquipedia i Herbari Virtual de la UIB. Fotos: Herbari Virtual de la UIB.
 
Herbari Virtual (UIB)
 
 
Producció convencional