El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Ortiga (Urtica)

 
 
 
 
Aromàtiques

Ortiga,estrígol o estríjol (Urtica) és un gènere de plantes de la família de les Urticaceae, totes caracteritzades per tenir pèls que alliberen una substància àcida que fa coïssor i inflamació a la pell. Tota la planta és de color intensament verd i semicaducifòlia durant l'hivern. Es fan en terrenys molt nitrogenats, com per exemple l'entrada dels corrals; suporten molt el fred i són molt difícils d'eliminar amb herbicides o llaurant, ja que tenen estolons. El gènere comprèn prop de 35 espècies de les regions de clima temperat de tot el món. Les ortigues han tingut ús com a fibra tèxtil i com a aliment, ja que una vegada cuites perden el poder lacerant i tenen un gust agradable. Es mengen com a verdura, en sopa, en truita, etc. Es prefereixen els brots tendres i s'han de collir amb guants. En agricultura ecològica, una decocció d'ortigues s'empra com a adob nitrogenat i com a insecticida. També és una planta amb propietats saciants i treu l' ansietat. Descripció: Viquipèdia / Fotos: Flickr.
 
 
Producció ecològica