El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Albergínia (Solanum melongena)

 
 
Foto Pixabay
 
Hortalissa

L'albergínia és el fruit de l'alberginiera. N'existeixen de formes i colors molt diferents que es divideixen en tres categories: de fruit llarg, de globós i de fruit oval. L'albergínia és un element molt important de tota la cultura gastronòmica mediterrània. La fruita crua conté un 92% d'aigua, un 6% d'hidrats de carboni, un 1% de proteïna, i quasi gens de greix. És poc calòrica (26 kcal per 100g) i té poc de contingut de nutrients essencials, excepte el manganès. No destaca per tenir un nutrient en especial, però ens aporta fibra, sobretot si se'n menja la pell. L'albergínia sola és ideal per preparar una bona escalivada amb all i oli d'oliva. Les albergínies també es poden preparar escabetxades i confitades. Estan presents en la gastronomia de moltes zones del planeta. Molt sovint l'albergínia apareix combinada o barrejada amb altres verdures com tomàquets, cebes o carbassons, patata, etc. Descripció: Viquipèdia. Fotos: Pixabay.