El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Llor (Laurus nobilis)

 
 
 
 
Aromàtiques

El llorer o llor és un arbre perennifoli dioic, representant europeu de la família de les lauràcies. És un dels condiments tradicionals de la cuina mediterrània. Aquest arbre sovint és cultivat o naturalitzat, i amb freqüència es troba a prop de llocs habitats i per les torrenteres i valls humides. Etimològicament, Laurus és el nom del llorer en llatí, i nobilis significa "notable", "cèlebre". Les fulles són un condiment excel·lent i per això és molt apreciat en la cuina. Es troba per tota l'àrea del mar Mediterrani, tant al nord d'Àfrica, com al sud d'Europa i a l'Àsia occidental. És un arbre que pot arribar fins als 10 m d'alçària (pot assolir els 25 m en climes càlids) i que presenta un tronc llis i grisenc. Les branques són verdoses i rectes. Les fulles, amb una mida aproximada de 10 x 4 cm, són de color verd fosc i brillant a l'anvers i de to mat i més pàl·lid al revers. El llorer floreix a principis de primavera (març-abril). Fructifica d'octubre a novembre i presenta un fruit negre quan arriba a la maduresa, de la grandària d'una oliva. Necessita sòls humits i fèrtils. És resistent a les baixes temperatures, però no si són extremes. No suporta vents forts i freds. Creix a una altitud d'entre 0 i 900 metres. Descripció: Viquipèdia / Fotos: Pixabay.
 
 
Producció ecològica


Producció integrada


Producció convencional