El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Julivert (Petroselinum crispum)

 
 
 
 
Aromàtiques

És una planta de la família Apiàcia. És un dels condiments tradicionals de la cuina mediterrània. Normalment se'n consumeixen les fulles però també se'n pot menjar l'arrel. Es troba en zones temperades. Creix en substrats ben abonats: horts, jardins, pels voltants de camins, murs i zones rocoses. És una planta originària de Grècia i l'illa de Sardenya. Actualment es cultiva arreu del món. Creix espontàniament en zones fresques al costat de parets i roques. És un arbust (entre 20 cm - 1,5 m). L'arrel fa uns 10 cm de llargària per 2 cm d'ample. De l'arrel en surten les tiges, de tipus herbàcia i ascendents. Les fulles amb pecíols llargs, són tripinnades i dentades (o trilobulades amb folíols dentats). Normalment floreix en juny i fructifica al llarg de l'estiu. Descripció: Viquipèdia / Fotos: Pixabay.