El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Hisop (Hyssopus officinalis)

 
 
 
 
Aromàtiques

Pertany a la família de les labiades (Labiateae). El nom d'Hissopus prové del grec. Officinalis ens indica el seu caràcter medicinal. Generalment fa entre 25 i 30 cm, amb fulles d'uns 2,5 cm de llarg aproximadament. Les seves flors, clarament bilabiades són blavoses, rosades fins i tot pàl·lides. Se'n destaca especialment l'acció medicinal en els tractaments de les afeccions del tracte respiratori superior i inferior. Creix a zones muntanyoses, calcàries, regions rocoses, vores de camins, rius secs, penya-segats, muralles, parets velles, roques... Té hábitats semblants als que tenen l'espígol o el romaní. La planta fresca és apreciada sense dessecar en gastronomia, combina amb quasi totes les herbes, ja que cobreix el seu gust i olor. Generalment s'utilitza fresc, ja que cuit perd el seu sabor. Les fulles fresques o seques i les flors s'afegeixen a sopes, estofats i embotits, i poden usar-se en petites quantitats per la seva intensitat per condimentar amanides, verdures, marinades, caça i bolets, ja que tenen un sabor lleugerament amarg, causat pels tanins que contenen, i un intens aroma mentolat. També els podem trobar en licors. Podem també obtindre una essència per destil·lació de la planta fresca al vapor, així com ser utilitzada en apicultura, produint una excel·lent mel rica en aroma. Les fulles fresques i seques poden també ser utilitzades en saquets per repel·lir insectes. Descripció: Viquipèdia / Fotos: Pixabay.
 
 
Producció ecològica