El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Herba sana de pebre (Mentha piperita)

 
 
 
 
Aromàtiques

És una planta herbàcia de la família de les lamiàcies. D'origen anglès, es troba distribuïda pel sud d'Europa i Àfrica del Nord. Per la seva riquesa en components aromàtics, es cultiva artificialment des del segle XVII, quan per primera vegada es va obtenir de forma controlada a Anglaterra. Popularment també es coneix com a menta de faves, herba sana de pebre, herba sana anglesa i herba de Santa Maria. Creix en climes temperats fins a 1500 metres d'altitud (en augmentar l'altitud disminueix el rendiment en oli essencial). Necessita unes bones provisions d'aigua (resisteix malament la sequera), sòls fèrtils i ben drenats, i no tolera l'excés de llum solar. Sorgeix espontàniament a les vores dels camins, a les pastures muntanyoses, als prats, a les fondalades i als cursos d'aigua. És una planta sensible a la salinitat. La menta és molt exigent en adobs. L'època de floració és Juny - Setembre. Es propaga amb facilitat per esqueixos obtinguts de dividir les branques joves a la primavera, per la divisió dels rizomes durant el període de descans vegetatiu, o per estolons. La menta es fa servir com a condiment d'amanides, sopes, carns; un exemple és la coneguda salsa de menta anglesa que van introduir els romans com un acompanyant del xai i també com a salsa o condiment s'utilitza a la cuina índia i la de l'Orient Mitjà. El seu sabor es troba en gelats, confiteria, xiclets i caramels i es barreja amb altres espècies per fer infusions, xarops i licors. Els seus olis essencials s'utilitzen en pastes dentífriques, elixirs bucals i cremes de massatge. Descripció: Viquipèdia / Fotos: Pixabay.
 
 
Producció ecològica