El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Alquequengi (Physalis alkekengi)

 
 
 
 
Aromàtiques i Fruita

L'alquequengi és una planta herbàcia vivaç del gènere Physalis pertanyent a la familia de les solanàcies popularment coneguda com a bufeta de gos, orval, tomata d'hivern, etc. Se n'utilitzen els fruits i les fulles, aquestes darreres deixades assecar lentament a l'ombra. En veritat, a excepció de l'arrel tota la planta és medicinal, ja que també se'n coneixen algunes aplicacions per a la tija. El fruit de l'alquequengi té gust agredolç, molt suau i agradable al paladar, fa que es pugui fer servir a l'art culinari. És usada en tota mena de plats, tant crus com condimentats. La forma de consum més coneguda és, sens dubte, com a acompanyament de postres i delicadeses de rebosteria. Actualment, tot i que la seva floració és entre primavera i estiu, se'n pot trobar al mercat tot l'any. Un dels usos principals de l'alquequengi és la preparació de melmelades. Fotos: Pixabay / Descripció: Viquipèdia.
 
 
Producció ecològica