El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Fuet ()

 
 
Embotits

El fuet és un embotit típic de la gastronomia catalana. És una llonganissa prima, llarga i recta. Està fet de carn magra de porc, cansalada picada (capolada) i adobada amb pebre negre i sal, i embotit en budell prim de porc; és habitual que, durant el procés de repòs, s'hi formin unes taques blanques que el recobreixen, degudes a les floridures característiques de la fermentació. Aquestes floridures aporten aroma i gust a l'embotit. El microclima de cada zona i el temps de curació són paràmetres característics que marquen la diferència entre els fuets de les diferents regions catalanes. Un exemple és el gruix és l'intestí emprat per a l'elaboració de l'embotit. Com més gruix, més gran ha de ser el temps de curació perquè el fuet arribi al ser estat òptim pel seu consum. Descripció: Viquipèdia. Fotos: OBSAM.
 
 
Producció ecològica