El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Perdius amb col

 

Ingredients:
4 perdius
8 fulles verdes de col
1 ceba
50 g de cansalada
50 g de sobrassada
50 g de botifarró
1 got petit de vi blanc
1 manat de verdures per a sopa
1 got d’aigua o brou
oli d’oliva
llard
sal
pebre

Elaboració:
1. Escaldeu les fulles de la col durant dos minuts en aigua bullent, escorreu-les
i deixeu-les en aigua freda per a què es refredin.
2. Mentre, piqueu la ceba i el manat de verdures per sopa.
3. Netegeu les perdius i les salpebreu. Separeu la cansalada, la sobrassada i el
botifarró en quatre parts i farciu les perdius amb aquesta barreja.
4. Les sofregiu en una cassola amb el llard i l’oli fins que quedin daurades.

5. Llavors traieu-les i emboliqueu cada perdiu en una o dues fulles de col, fins a formar paquetets que tanquem amb fil de cuina.
6. Torneu a col·locar la cassola al foc i saltegeu la ceba, les verdures i les herbes per a sopa. Després d’uns minuts, afegiu els paquetets de col i regueu-ho tot amb el vi (que fareu reduir) i l’aigua o el brou, sense que quedi del tot tapat.
7. Coeu a foc lent durant uns 40 minuts.
8. Per servir-ho, desfeu els paquetets i presenteu les perdius. La salsa es pot colari deixar reduir a foc viu.

Font: Cuina menorquina d’ahir i d’avui, un receptari per descobrir

Temporada: Hivern

Curiositats: