El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Perol de tomàtic

 

Ingredients:
1 kg de patates
1 kg de tomàquets
3 o 4 grans d’all
1 manat de julivert
4 cullerades de pa ratllat
8 cullerades d’oli d’oliva
1 cullerada de sucre
sal

Elaboració:
1. Peleu les patates, talleu-les en rodanxes mitjanceres i passeu-les per aigua.
Netegeu els tomàquets i talleu-los també en rodanxes.

2. Col·loqueu les patates en el fons d’una safata de forn, una mica superposades fins a formar tota una capa. Col·loqueu de la mateixa manera els tomàquets damunt, fins a tapar les patates.
3. Saleu i empolvoreu les rodanxes de tomàquet amb una cullerada de sucre.
4. Mentre el forn s’escalfa a uns 190 graus, piqueu molt finament els alls i els barregeu amb el julivert picat i amb el pa ratllat. Cobriu la safata amb la picada i afegiu-hi un bon raig d’oli.
5. Introduïu la safata al forn i deixeu coure el plat una mitja hora. Llavors, baixeu el foc a 140 graus i ho coeu uns 20 minuts més.

Font: Cuina menorquina d’ahir i d’avui, un receptari per descobrir

Temporada: Estiu

Curiositats: Es serveix calent o fred, com a acompanyament de molts de plats de carn i de peix. També es poden coure a la vegada a la safata trossos de carn o peix, col·locats a sota de la capa de tomàquets.