El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Calamars Plens al Forn

 

Ingredients:
- 1,2 Kg. de calamar (en 1 ó 2 peces grosses o 1 dotzena de petites)
- 600 Gr. de patates
- 3 Alls
- Julivert
- 6 Cullerades de pa rallat
- Oli
- 4 Cullerades de llet
- 1 Llimona
- 1 Ou (només si s'utilitza 1 calamar gros)
- Pebre vermell

Elaboració:
Pelar i tallar les patates en rodanxes i fregir-les. Picar els alls i el julivert i mesclar-ho amb el pa rallat i el pebre vermell (en cas de fer un calamar gros mesclar-hi també l'ou). Netejar els calamars, tallar-lis les pates i arrebossar amb la mescla feta amb el pa rallat. Omplir els calamars amb l'arrebossat i posar-hi un poc de sal. Tancar l'obertura del calamar amb un escuradents. Col·locar les patates dins una safata, els calamars al damunt i banyar-ho tot amb la resta de mescla que ens hagi quedat després d'arrebossar. Afegir unes gotes de llimona als calamars, llet i l'oli utilitzat per fregir les patates. Deixar coure dins el forn a 160º durant 35 minuts si el calamar és gros, o 20 minuts si són calamars petits.

Font: Ajuntament de Maó: receptes de cuina menorquina

Temporada: Tardor