El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Oliaigua

 

Ingredients:
1 kg de tomàtics d’estiu ben madurets
2 cebes
2 pebres verds
4 grans d’all
julivert
oli d’oliva
1 litre d’aigua mineral
sal
pa de sopes
figues de cristià i patates fregides (opcional)

Elaboració:
Posau un raig d’oli d’oliva ben generós dins un tià de terra i preparau el sofregit començant per les cebes tallades a rondaxes. Quan comencin a agafar color marró, afegiu-hi els alls i els pebres verds tallats a trossos (els trossos poden ser més grossos que quan feim un sofregit per a un arròs), i finalment els tomàtics pelats i tallats a quarts.
Cada vegada que hi poseu un ingredient heu de salar el plat, i en incorporar-hi els tomàtics afegiu-hi una cullerada petita de sucre. El sofregit s’ha de fer a poc a poc, ben confitat, a foc baix i sense remenar-lo gaire.
Fet el sofregit, abocau-hi un litre d’aigua i rectificau de sal. A continuació, pujau el foc, però anau en compte que no arribi a bullir ja que si es deixa bullir es fa malbé el plat, de manera que just comenci a fer l’escuma prèvia a arrancar el bull, apagau el foc i ja podeu dur el tià a taula.

Font: Cultura popular i d’arrel tradicional de Menorca: cuina

Temporada: Estiu