El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Musclos del port de Maó amb salsa de formatge (Tomás Cano)

 

Ingredients:
Musclos del Port de Maó – 300gr
Formatge de Menorca curat - 100 gr
Formatge de Menorca semicurat – 100 gr
Vi blanc – 0,2 l
Crema de llet – 0,3 l
Sal
Pebre Negre
Aigua
Herbes aromàtiques

Elaboració:
1. En primer lloc netejam els musclos i els cuinam al vapor, amb un poc d’aigua, sal i pebre negre.
2. En un altre recipient elaborarem la salsa de formatge. Agafarem dos trossos de formatge, un curat i l’altre semicurat, i els tallarem a trossos petits.
3. Llavors els posarem dins la cassola, hi afegirem una mica de vi blanc i començarem a fondre el formatge a foc lent. És important no deixar de remenar per evitar que la salsa s’aferri.
4. Quan el formatge estigui ben fus, afegirem la crema de llet i seguirem remenant fins que la salsa arribi a l’ebullició.
5. Una vegada acabada la salsa posarem els musclos en un plat (només amb la closca que conté la carn) i els hi posarem la salsa de formatge per damunt.
6. En darrer lloc decorarem el plat amb alguna herba aromàtica de temporada, com pugui ser l’alfàbrega, o també el porradell.

Font: Fra Roger Gastronomia i Cultura: Receptes km 0

Temporada: Estiu

Curiositats: