El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Coca de figa amb mel i ceba confitada

 

Ingredients:
900 g de farina blanca
500 g de farina de xeixa
240 g d’oli d’oliva
240 g de seu de porc
480 g d’aigua
10 g de llevat
Sal
1 ceba
Mel de romaní
Figues
Brots tendres

Elaboració:
1. Mesclam tots els ingredients de la massa amb aigua i pastam fins tenir una massa amb consistència.
2. Feim bases per racions, estirant fins arribar a una gruixa no més gran de 3 mm.
3. Coem les bases al forn uns deu minuts a 180º.
4. Tallam la ceba ben fina i la posam al foc amb oli d’oliva i mel de romaní.La deixarem coure i reduir fins a caramel·litzar la ceba.
5. Netejam els capolls de les figues, les tallam en 4 trossos i reservam.
6. Per fer el muntatge, damunt la base de la coca estiram la ceba confitada, col·locam les figues amb una mica de gràcia, regam suaument amb una mica de mel per damunt les figues i acabam amb uns brots tendres per donar color.
7. Escampam una mica de sal per realçar els sabors.

Font: Receptari de Temporada de Justícia Alimentària

Temporada: Estiu

Curiositats: