El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

El departament de Reserva de Biosfera de Menorca organitza un concurs de receptes de la Biosfera

 

La Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera ha emplaçat a les reserves que en formen part a convocar un concurs per escollir les millors «Receptes de la Biosfera» en els seus respectius territoris i, posteriorment, recollir-les en un llibre de receptes tradicionals de les reserves de biosfera espanyoles.

El departament de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca juntament amb el Departament de Promoció Econòmica, i en col·laboració amb l’Associació Fra Roger, el Centre d'Estudis Gastronòmics de Menorca i el projecte Agroxerxa de l’OBSAM, ha convocat un concurs per escollir les «Receptes de Menorca Biosfera 2016», amb la intenció de contribuir a la recopilació de receptes tradicionals de l’illa de Menorca i de promoure el consum de producte local.

La convocatòria està oberta a tots els aficionats i amants de la cuina, sense límit d’edat, residents a l’illa de Menorca. El termini d’inscripció està obert des del 19 d’abril fins al 15 de juny de 2016. Les receptes han de ser originals i elaborades amb ingredients locals representatius i resultants de la utilització de matèries primeres pròpies de l’illa. Es concursarà en quatre categories de recepta: primer plat, segon plat, postres i tapa.

En una primera fase, el jurat seleccionarà com a semifinalistes les 10 primeres receptes de cada una de les quatre categories. Seguidament, s’obrirà un període de votació popular en línia en el qual el públic podrà votar la recepta que més li agradi. Les dues primeres receptes més votades de cada categoria seran les guanyadores del concurs, amb el privilegi d’entrar en un llibre recopilatori de les millors receptes tradicionals de les reserves de biosfera espanyoles.

Les receptes semifinalistes s’inclouran en un receptari que serà publicat als llocs web de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, d'Agroxerxa i de l'Associació Fra Roger. A més, entre el públic participant a la votació es sortejarà un lot de productes típics de l’illa de Menorca, i molts altres premis.

Aquest concurs es troba emmarcat dins els principals objectius del Programa MaB, de fomentar la sostenibilitat i el desenvolupament socioeconòmic dels territoris, d’incrementar el consum dels productes de proximitat i mantenir la cultura i les tradicions populars. En aquest sentit, la cuina d'una regió hi juga un paper clau sobretot en les seves receptes tradicionals, ja que atresoren alhora la saviesa popular acumulada durant segles en l'ús dels recursos i valors nutricionals dels seus productes, com una valuosa informació guardada a través dels anys sobre l'elaboració d'un plat que, en degustar-lo, ens evoqui el saber de les tradicions i les aromes i els sabors peculiars de cada territori.

Les bases del concurs es poden consultar a la web de l’Agència :

http://www.biosferamenorca.org/Contingut.aspx?IDIOMA=2&IdPub=1027

 
Imatges
Foto 1
Foto 1