El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Agroxerxa participa en l’acte de presentació de l’Associació d’Empreses Productives de Balears a Palma de Mallorca

 

El dia 21 d’abril de 2016, es va celebrar a Palma l’acte de presentació de l'Associació d'Empreses Productives de les Illes Balears, amb l’objectiu de donar a conèixer i promocionar els productes locals de les empreses de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Més de 80 representants empresarials de tots els sectors productius van mostrar el seu interès assistint en aquest acte, ja que la idea neix de la necessitat de moltes d’elles a la hora de poder valoritzar i comercialitzar els seus productes.

A la trobada, Carme Verdaguer i Biel Huguet, en nom de les empreses que impulsen aquesta iniciativa, van explicar com va néixer la idea d'agrupar i sumar empreses productives de tots els sectors. La intenció és consolidar una marca que doni un valor afegit als productes Balears, incloent tant productes tradicionals i artesanals, com productes innovadors i creatius, tots ells arrelats a la nostra terra i a la nostra gent. El projecte vol sumar esforços tant de les empreses petites, com mitjanes i grans, i de tots els sectors.

L’acte va comptar amb el suport de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern Balear, i també es van poder escoltar dues experiències similars, ja en marxa, com són els casos del projecte Agroxerxa de Menorca o Landaluz d'Andalusia.

Per part d’Agroxerxa David Carreras, va exposar com funciona i quin és l’objectiu principal de la plataforma on-line, així com els criteris de cerca i localització dels productes alimentaris que s’hi poden trobar. Aquests es poden diferenciar per el tipus de producció ecològica o convencional, si són varietats locals o amb algun tipus de distintiu de qualitat, o dins una àmplia gamma de productes que van més enllà del formatge i la sobrassada. També va donar importància a les activitats de difusió que es realitzen per donar a conèixer aquesta eina a tot el territori i de la seva utilitat tant per a comerços i consumidors finals, com també per a bars i restaurants que vulguin oferir producte local en els seus establiments.

Miguel Àngel Jiménez va compartir la experiència de Landaluz, una associació empresarial del sector agroalimentari d’Andalusia que desenvolupa un paper fonamental per a donar a conèixer i incrementar les vendes dels seus productes agroalimentaris tant en l’àmbit nacional com l’internacional, diferenciant-los d’altres similars per les seves propietats, origen, mètodes de producció que caracteritzen la nostra dieta mediterrània.

L’acte final va comptar amb l’assistència del Conseller de Treball, Comerç i Indústria; el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca; i diferents representants de Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Baleares (Idi) i altres personalitats.