El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO
 
El projecte "Valoritzar el sector pesquer a través dels seus productes”, seleccionat entre les 31 bones pràctiques de Desenvolupament Local Participatiu de l’Estat espanyol. 02/08/2021 El projecte de Agroxerxa és l'únic projecte de les Illes Balears seleccionat com a bona pràctica de Desenvolupament Local Participatiu executada amb suport del Fons Europeu Marítim i de Pesca.

El projecte "Valoritzar el sector pesquer a través dels seus productes”, seleccionat entre les 31 bones pràctiques de Desenvolupament Local Participatiu de l’Estat espanyol.

 

La Xarxa espanyola de grups de pesca ha seleccionat el projecte "Valoritzar el sector pesquer a través dels seus productes", desenvolupat per Agroxerxa, d’entre els nombrosos projectes que s'executen sota la convocatòria 2019 i 2020 del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP) com una de les 31 bones pràctiques en Desenvolupament Local Participatiu.

El projecte d'Agroxerxa, és l'únic seleccionat en representació de les Illes Balears entre nombroses propostes que actualment s'executen a nivell nacional.

Els projectes seleccionats s’han publicat al quart Catàleg de Bones Pràctiques en Desenvolupament Local Participatiu editat per la REGPL a fi de continuar donant difusió a les nombroses, exitoses i originals iniciatives posades en marxa en els diferents territoris de la geografia espanyola, i dinamitzades pels Grups d'Acció Local del Sector Pesquer.

Amb quin objectiu es publica el catàleg?

Guiar a possibles promotors amb idees que s'han mostrat eficaces i facilitar la seva replicació i transferència a altres entorns i territoris.

Agraïm el suport i la col·laboració a REGP , FOGAIBA , al GOIB , al FEMP, a l'Associació Leader Illa de Menorca i al Grup d'Acció Local de Pesca, a les tres Confraries de pescadors de Menorca, a l'Associació Fra Roger Gastronomia i Cultura, a CAEB Menorca, a Menorca al Plat de l’escola, de la joventut i del geriàtric, a la Cooperativa San Crispin , a Tomás Cheff, a Sa Llotja, a Jeremie Martos de la barca "El Niño Un i a Jamma Peix - Barca "Vicenta Primera.

El reconeixement és per a tots els pescadors i pescadors, professionals del sector de la restauració i el comerç que ofereixen producte pesquer local als seus establiments donant suport i visibilitat a l'economia pesquera de Menorca.

Agroxerxa treballa per promoure el consum de producte local de Menorca i visibilitzar el sector primari així com els establiments que ofereixen producte local, donant suport a la transició cap a una dieta més saludable i sostenible per a avançar cap a un consum més responsable i coherent amb la declaració de Menorca com a Reserva de biosfera.