El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO
 
Peix de Menorca al menú del menjador de l'Escola. 28/10/2020 Estem feliços de veure com les coses comencen a succeir! Avui dia comptem amb dues experiències de provisió de peix fresc per part de pescadors de l'Illa a un menjador de Ciutadella, adherit al Projecte Menorca al Plat de l'Escola. Les espècies van ser lluç per a fer una riquíssima recepta de lluç amb salsa de cebes i Peix de sopa i cranc per a fer un saborós suquet.

Peix de Menorca al menú del menjador de l'Escola.

 

Estem feliços de veure com les coses comencen a succeir! Avui dia comptem amb dues experiències de provisió de peix fresc per part de pescadors de l'Illa a un menjador de Ciutadella, adherit al Projecte Menorca al Plat de l'Escola. Les espècies van ser lluç per a fer una riquíssima recepta de lluç amb salsa de cebes i Peix de sopa (i cranc) per a fer un saborós suquet.

Des que el projecte "Valoritzar el sector pesquer a través dels seus productes"va començar a caminar amb suport del GALP, FEMP i FOGAIBA, són moltes les sinergies que s'han anat creant. Un dels eixos del projecte és contribuir a potenciar la comercialització de productes del sector de la pesca, especialment en els mesos fora de temporada. Amb aquest horitzó, un dels principals objectius que hem tingut en les reunions que hem mantingut amb les Confraries de pescadors de l'Illa i altres agents, ha estat donar valor a l'oportunitat que suposa fer operativa la possibilitat d'implicar-se amb la provisió de peix als menjadors escolars de l'illa amb producte local, fresc i de temporada, per a poder revertir la dinàmica que suposa la utilització de peix congelat als menús de les escoles.

Treballem en conjunt cap a un horitzó on el producte local, també pesquer, tingui cada vegada més presència i canals de comercialització a l'Illa, per això, en les pròximes setmanes us continuarem informant d'iniciatives conjuntes que remen en aquesta direcció.

Mentrestant, tota la informació en la flamant web de Menorca al Plat de l'Escola www.menorcalplat.com, on pots trobar dades sobre l'evolució del projecte i un interessant blog on t'aniran comptant les coses que succeeixen dia a dia. No t'ho perdis!

Aquí us deixem una reflexió del blog:

“…Establir una relació comercial directa amb els pescadors o les confraries de pescadors no és una tasca fàcil. Cal que les col·lectivitats acceptin que el peix fresc i local pot no estar sempre a punt. La seva disponibilitat depèn de les condicions meteorològiques i de l’estat del mar. Què més voldrien els pescadors que poder sortir cada dia a pescar! També és necessari que els pescadors trenquin el gel i ofereixin el seu producte directament a les cuines cada vegada que en tenen: “Pilar, avui tenc peix de sopa, en vols, per fer un suquet?”

Troba a Agroxerxa quins pescadors pesquen lluç.

Imatge: Imagen de Clker-Free-Vector-Images en Pixabay