El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Coca tapada de Mare de lluç/Maire

 

Ingredients:
Per al farciment:
Mares de lluç/Maires (obertes sense espines ni cap)
Espinacs
Pebres vermells 6

Per a la pasta:
Oli - 2,5 dl
Farina - 1,2 kg (aprox.)
Vi blanc - 2,5 dl
Sal - 15 g
Sèu de porc - 250 g

Elaboració:

- Netejar la mare de lluç i llevar-li totes les espines.
- Posar els pebres a coure al forn i, posteriorment, pelar-los i tallar-los.
- Bullir els espinacs i sofregir-los una mica a la paella.
- A continuació, fer una pasta homogènia amb tots els ingredients, deixar-la reposar i estirar-la.
- Tallar la pasta en dues parts i posar-ne una a la placa de forn. Posar-hi el pebre, els espinacs i la mare de lluç i tapar-la amb l'altra meitat de pasta.
- Picar-la amb una forquilla perquè no s'estufi i, amb la pasta sobrant, decorar la coca
- Pintar la pasta d'ou i posar-la a coure al forn durant 20 minuts (aprox.) a 180ºC.

Consulta:

el calendari de fruites i hortalisses fresques, locals i de temporada ja que de abril a maig es poden trobar també espinacs.

Font: Cuina de mar. Receptari de les Jornades gastronòmiques i culturals amb peix de Menorca. Cultura popular i d’arrel tradicional de Menorca. Foto: per anar fent gana

Temporada: Tardor Primavera

Curiositats: