El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Rajada al forn a la menorquina (Bep Al·lès Salvà)

 

Ingredients:

Rajada- 1
Patates
All laminats - 4 grans
Fulla de Llor - 1
Tomàtigues
Julivert
Pa ratllat
Sucre
Llet- 1/2 got
Oli d'oliva verge - 1 got
Aigua -1/2 got

Elaboració:
1. Comprarem la rajada a la plaça o a la peixateria local i els direm que ens la preparin per fer al forn. Se’n solen emprar les ales, ja que són la part més melosa d’aquest peix.
2. Dins un tià de terra, hi posam una capa de patates tallades a rodelles, tres o quatre grans d’all -que haurem laminat-, una fulla de llor.
3. Després, posam una capa de rajada, que espolsarem amb una picada de pa ratllat mesclat amb all i julivert.
4. Tot seguit, posam una altra capa de patates
5. Finalment, damunt de tot, una capa de tomàtigues d’estiu obertes, ensucrades, i all i julivert picats.
5. Ho cobrim de pa ratllat.
6. Hi afegim un got d’oli d’oliva verge, mig got d’aigua i mig got de llet que just cobreixi els talls.
7. Ho posam al forn fins que el suc hagi quedat ben reduït, de mitja horeta a tres quarts, depenent del forn.
8. Per tal que no se’ns cremi la capa superior, podem tapar el tià de terra amb paper de plata o alternativa reutilitzable.

Nota: També podeu sofregir abans, un poc, les patates tallades.

Font: Cuina de mar. Cultura popular i d’arrel tradicional de Menorca.

Temporada: Estiu Tardor

Curiositats: Afegir un líquid que just cobreixi els talls es diu "carejar" en menorquí.

Per a optar per una alternativa més sostenible, podem canviar el paper de plata per una alternativa reutilitzable ecològica, com una làmina de silicona.