El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Perol de peix al forn

 

Ingredients:
Peix fresc de Menorca Dèntol, Pagre, Càntera, Sarg, Molls de roca, Ànfos, Rajada, Escorball
1 quilo de patates
2 cebes blanques grans
Alls
Pa ratllat
Julivert picat
Pebre vermell dolç
Sucre o mel
Oli d'oliva
Mel de Menorca

Elaboració:
- En una font apta per a enfornar posarem una capa de patates tallades a rodanxes.
- Sobre ella una altra de rodanxes de ceba.
- Empolvorem pa ratllat, barrejat amb all i julivert picats, pebre roig i alls laminats. Sobre aquest llit posarem el peix o peixos, dependrà de la mida de les peces, sense escates i sense budells.
- Salem i empolvorem amb la mescla de pa ratllat amb all, julivert i pebre roig dolç.
- Reguem amb oli d'oliva i cobrim amb una altra capa de patates en rodanxes fins a cobrir bé el peix i la font.
- Tornem a empolvorar amb la mescla de pa ratllat, pebre vermell i julivert.
- Tallem els tomàtics per la meitat. En cada meitat posarem una cullereta de sucre o mel de Menorca, juntament amb el pa ratllat, all, julivert i pebre roig. Reguem amb oli d'oliva.
- Afegim pels costats de la font un got d'aigua o de vi blanc i enfornem uns 30 minuts a 200 graus o fins que les patates estiguin tendres. - Podem cobrir la font amb paper d'alumini per tal que no es cremi la superfície.

Font: Recetas de la Biosfera. Organismo Autónomo de Parques Nacionales.

Temporada: Tot l'any

Curiositats: