El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Agroxerxa

Agroxerxa és una iniciativa per donar a conèixer tots els productes agroalimentaris del sector primari de Menorca i promoure’n el consum, oferint informació dels productors, els punts de venda i els restaurants on es troben aquests productes. Es tracta d’un projecte iniciat per l'Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM), amb el finançament del programa LEADER Menorca i l'Institut Menorquí d'Estudis (IME).

Aquesta web és un catàleg en línia que inclou productes de la terra i productes de la mar de Menorca (agricultura, ramaderia, pesca, marisqueig, viticultura, apicultura). En el cas dels productes elaborats, els ingredients principals i majoritaris han estat produïts a l’illa i es coneix la traçabilitat del producte des del productor al consumidor. Per aquest motiu no s’inclouen aquells productes que no estan vinculats directament a una finca agrària o a una embarcació pesquera.

Les dades sobre les explotacions i empreses que apareixen en aquest catàleg així com dels seus productes i punts de distribució han estat obtingudes per mitjà d’entrevistes personals amb els productors/pescadors. El catàleg està obert a noves incorporacions i les persones interessades ens poden contactar a través d’aquesta pàgina web, omplint el formulari de contacte, o bé a través de les dades de contacte que trobareu més avall.

Agroxerxa té l’esperit de servir d’espai de trobada virtual entre productors i consumidors, restauradors, transformadors i comerciants, i ser una eina de difusió, promoció i informació sobre el producte local de Menorca. A més, oferim informació sobre pràctiques productives, distintius de qualitat i compromisos ambientals i socials del sector primari de l’illa, per poder avançar cap a un consum més responsable i coherent amb la declaració de Menorca com a reserva de biosfera.

Cal recordar que el paper que exerceix l'agricultura i la pesca no és solament fonamental per a l’alimentació, la salut i la vida de les persones, sinó també per a la cultura, la convivència, la biodiversitat, el paisatge, el desenvolupament sostenible, l'economia i el manteniment d'un entorn rural i marí viu i dinàmic.

L’estratègia alimentària de Menorca

El consum de productes locals i de temporada és molt recomanable, tant des del punt de vista de la salut com el mediambiental, a part de ser un motor de dinamització de l’economia local. Per aquest motiu l’Agència Menorca Reserva de Biosfera treballa per promoure una alimentació de proximitat i sostenible en el marc dels compromisos del Pacte de Milà i l’Estratègia alimentària de Menorca. Agroxerxa és una de les iniciatives incloses en aquesta estratègia, com a eina de promoció del producte local.

Adreça web: http://agroxerxa.menorca.es

Adreça web de facebook: http://www.facebook.com/agroxerxa

Contacte: agroxerxa@gmail.com 

Telèfons:  616782424 / 971 36 85 04