El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Varietats locals

Les varietats locals de Menorca han sobreviscut gràcies a la seva adaptació al clima i a les necessitats agrícoles pròpies de l’illa: tenen major resistència a malalties, s’adapten al nostre territori i tenen una major capacitat de conservació. Encara en podem gaudir gràcies a molts pagesos i hortolans que les han cultivat des d’antic i han preservat aquest important patrimoni cultural. En aquesta web, els productes de varietats locals i races autòctones estan ressaltats amb el logo d'Agroxerxa.

Pel que fa a les varietats locals de fruiters, és interessant la iniciativa de conservació i recuperació d'aquest patrimoni genètic i cultural que duu a terme Càritas Menorca al barranc d'Algendar. Podeu conèixer aquest projecte visitant la web Arbres d'Algendar.

Aquí podeu consultar diferents estudis que s’han realitzat a Menorca sobre les varietats locals de cultiu:

- Guia de varietats locals de Menorca, editada pel Banc de Llavors de Varietats Locals de Menorca. Guillem Alfocea i Judith Aisa. Programa Empleaverde, Consell Insular de Menorca.

- Estudi de les varietats locals de tomàtic de Menorca. Judith Aisa, Fernando Castán i Guillem Alfocea. Programa Empleaverde, Consell Insular de Menorca.

- Estudi de viabilitat, longevitat i millora de varietats locals de Menorca. Programa Empleaverde, Consell Insular de Menorca.

- La sembra de terra seca a Menorca. Estudi diagnòstic. Guillem Alfocea i Inés Navarro. Programa Empleaverde, Consell Insular de Menorca.

- Resiliència climàtica en la gestió agrària. GOB Menorca.