El producte local a un clic
Catàleg on-line de productes alimentaris del sector primari de Menorca
 
 
LOGO

Productes de temporada

Optar pels productes de proximitat i de temporada és una bona aposta perquè...

• ... és un consum mediambientalment més sostenible
• ... és més saludable
• ... enforteix l’economia del nostre entorn i permet una vida digna a les persones productores
• ... contribueix a preservar la nostra cultura, el paisatge i les tradicions
• ... afavoreix la recuperació de cultius antics i races autòctones en perill de desaparició
• ... conèixer l’origen, els productors i les pràctiques agràries ens dóna confiança en la qualitat dels productes

Quan parlam de temporada feim referència al moment en què els productes (principalment fruita, verdura, bolets i peix), de manera natural i pel seu cicle biològic, els trobem en el seu punt òptim de consum i només estan disponibles al mercat durant un cert període de temps. Els productes de proximitat els trobarem en el seu punt òptim de maduració, seran més frescos, nutritius i saborosos i amb millor preu, ja que n’hi haurà més oferta i també perquè el producte pròxim necessita menys intermediaris per arribar al mercat.

Per tant, temporada i proximitat estan molt relacionats, ja que la temporada està associada a un lloc concret i, si volem menjar de temporada, ho haurem de fer amb productes de proximitat.

Aquest calendari de fruites i verdures que us presentam va ser editat pel Consorci Mestral-GOB en el marc del projecte Bon Profit, i ens permet conèixer quan podem cultivar o comprar productes de temporada a Menorca.

A continuació, el receptari de temporada elaborat per Justícia Alimentària, ens brinda receptes originals per cuinar amb productes de proximitat i de temporada, així com pautes per a una dieta sostenible i saludable.